2020. március 13. 19:11
mfor.hu

Ezt kérik a parlamenti pártok, így a Fidesz-frakció is a kormánytól. 

Hétpárti egyeztetést tartottak a parlamenti pártok és mindannyian egyetértettek az iskolák vonatkozásában. Ezért

Valamennyi parlamenti frakció azt javasolja a kormánynak, hogy hétfőtől rendeljen el szünetet az oktatási intézményekben 

- írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Reggel Orbán Viktor szokásos rádiós interjújában még úgy fogalmazott, hogy 

"... miután több hónapos időszakról van szó, mikor be fogjuk zárni az iskolákat, ha erre sor kerül, ha bezárjuk, az a tanév végét fogja jelenteni. Akkor a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra, és be kell látnunk, hogy nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat."

Utóbbi kijelentése felháborodást okozott a tanárok körében, árulta el nekünk a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke lapunknak. Jogilag sem ennyire egyszerű a helyzet, hiszen a fizetés nélküli szabadságra alapesetben nem jár tb-ellátás, ilyen státuszt munkaadói, egyoldalú módosításra sincs lehetőség. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.