2018. február 19. 09:28
mfor.hu

Hétfőn szünnap van az amerikai tőzsdéken, így várhatóan mind az európai, mind a hazai piacon nyugodtabb kereskedés lehet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Alacsonyabb aktivitásra lehet hétfőn számítani, mivel az Egyesült Államok részvénypiacain az Elnökök napja miatt nem lesz kereskedés. Az amerikai piacok nélkül várhatóan a magyar tőzsdén folytatódhat az emelkedés, és mérsékelten pozitív napja lehet az európai börzéknek is.

Pénteken vegyesen zárták a New York-i tőzsdeindexek, a Dow Jones és az S&P 500 index stagnált, míg a technológiai papírokat tömörítő Nasdaq Composite 0,4 százalékkal gyengült. Az újév miatt Ázsiában is sok helyen szünetel a kereskedés, a nyitva tartó piacok közül ma hajnalban szinte mindenhol a erősödést láthattunk. Többek között ennek, valamint a gyengülő jennek is köszönhetően a japán Nikkei kiemelkedett, hiszen 2 százalékkal megugrott.

Miután hétfőn mérvadó makrogazdasági adatot sem publikálnak, így a pozitív hangulat akár kivárással is párosulhat. Könnyen elképzelhető az is, hogy szerdáig irány nélküliek lesznek a piacok, akkor közlik ugyanis a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét. Ugyanakkor egyes vállalati hírek hatással lehetnek a tőzsdékre, mint amilyen a Daimler elleni vasárnap kiszivárgott vád.