2018. február 19. 09:28
mfor.hu

Hétfőn szünnap van az amerikai tőzsdéken, így várhatóan mind az európai, mind a hazai piacon nyugodtabb kereskedés lehet.

Alacsonyabb aktivitásra lehet hétfőn számítani, mivel az Egyesült Államok részvénypiacain az Elnökök napja miatt nem lesz kereskedés. Az amerikai piacok nélkül várhatóan a magyar tőzsdén folytatódhat az emelkedés, és mérsékelten pozitív napja lehet az európai börzéknek is.

Pénteken vegyesen zárták a New York-i tőzsdeindexek, a Dow Jones és az S&P 500 index stagnált, míg a technológiai papírokat tömörítő Nasdaq Composite 0,4 százalékkal gyengült. Az újév miatt Ázsiában is sok helyen szünetel a kereskedés, a nyitva tartó piacok közül ma hajnalban szinte mindenhol a erősödést láthattunk. Többek között ennek, valamint a gyengülő jennek is köszönhetően a japán Nikkei kiemelkedett, hiszen 2 százalékkal megugrott.

Miután hétfőn mérvadó makrogazdasági adatot sem publikálnak, így a pozitív hangulat akár kivárással is párosulhat. Könnyen elképzelhető az is, hogy szerdáig irány nélküliek lesznek a piacok, akkor közlik ugyanis a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét. Ugyanakkor egyes vállalati hírek hatással lehetnek a tőzsdékre, mint amilyen a Daimler elleni vasárnap kiszivárgott vád.