1p

Erősödött hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

Az eurót este hat órakor 386,76 forinton jegyezték a kora reggeli 387,87 forint után, a dollár jegyzése 358,36 forintra csökkent 360,09 forintról, a svájci franké pedig 394,99 forintra 397,18-ról.    

A forint a hetet mindhárom devizával szemben nagyjából fél százalékkal erősebben kezdte a múlt hétfői nyitáshoz képest, majd a nap folyamán tovább erősödött: 0,3 százalékkal az euró, 0,5 százalékkal a dollár és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Hétfő esti jegyzésén a forint a májusi kezdéshez képest 1,1 százalékkal állt erősebben az euróval, 2,3 százalékkal erősebben a dollárral és 1,0 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Az év eleji kezdésnél a forint gyengébben áll az euróval és a dollárral szemben, 0,8, illetve 3,1 százalékkal, de erősebben a svájci frank ellenében, 4,2 százalékkal. (MTI)

Szépen erősödött
Szépen erősödött
Fotó: Depositphotos

További friss árfolyamokat itt találhat, laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár részletes elemzéseit pedig itt olvashatja a témában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!