1p

Kamatdöntő ülést tartott a jegybank, erre reagált a forintunk is.

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a 100 bázispontos elemzői várakozásokkal szemben 75 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, 10,00 százalékra idei első kamatdöntő ülésén kedden.

A kamatdöntés után öt perccel az euró jegyzése 387,18 forintra csökkent közvetlenül a döntést megelőző 388,49 forintról, cikkünk írásának pillanatában pedig a 387,4-387,6 forint körüli sávban mozog. A frank árfolyama 415,10 forintról 413,60 forintra, a dollár pedig 358,10 forintról 356,93 forintra változott.

Élőben frissülő, további árfolyamokért kattintson laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>

A jegybanki döntés részleteiről Virág Barnabás, az MNB alelnöke sajtótájékoztatót is tart, amelynek percről percre tudósításával is készültünk önöknek:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!