<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az európai adófizetők pénze nem hasznosul valami jól Magyarországon - Hadházy Ákos újabb posztja legalábbis erről tanúskodik.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tovább követi a Magyarországra érkezett uniós pénzek sorsát. Ezúttal azt nézte meg, a szabolcsi Tomori-kúria felújítása meddig jutott négy és fél év alatt egy 730 millió forintos EU-s projektből. A pénzt a "Nyíri Mezőség turisztikai kínálatának integrált fejlesztésére" elnevezésű projektre kapta a megyei önkormányzat még 2017 júniusában.

Forrás: Facebook / Hadházy ÁkosForrás: Facebook / Hadházy Ákos

A 730 millióból 6 darab "attrakciónak" kellene készen lennie, félmilliárd forint menne építésre, a maradék 230 millió forint célja egyelőre nem tisztázott. Az 500 millió forintba (amit Hadházy "rossz viccnek" nevez) kellene, kellett volna beleférnie a Tomori-kúria felújításának is, de a képek tanúsága szerint semmire sem jutottak a mai napig.

Forrás: Facebook / Hadházy ÁkosForrás: Facebook / Hadházy Ákos

Eredetileg 129 millió plusz áfáért vállalta egy nyíregyházi cég a munkát, de a cég ellen felszámolási eljárás indult, új közbeszerzést írtak ki, aminek keretében már 159 millió plusz áfáért kellene a romból részben kúriát építeni - ebből a pénzből még nem lesz kész épület, csak tetőt, szigetelést és laminált padlót kap, míg nyílászárókat, fűtést, áramot, vizet nem. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.