<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Hetek óta lefelé tart a bitcoin, de azért vannak jó hírek is. Sem környezetvédelmi, sem biztonsági szempontból nem rossz, ha Kína súlya csökken ebben az iparágban. Milyen magyar államkötvényt, esetleg más befektetést vegyünk infláció ellen?

A bitcoin ára jó ideje lefelé tart, megfordulhat-e ez? Az okok, amik miatt lefelé indult, egyrészt a kínai hatóságok fellépése, másrészt Elon Musk Tesla-vezér környezetvédelmi aggályokkal indokolt visszavonulása volt. Harmadszor a piac túlfűtöttsége, a veszélyes tőkeáttételes pozíciók tömeges, kényszerű lezárása.

Ezek közül a kínai álláspont nem biztos, hogy káros a kriptodeviza-piacnak – mondta Eidenpenz József, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu főmunkatársa a TrendFM reggeli műsorában. A kínai bitcoin-bányászok ugyanis nagy mértékben használtak “piszkos”, szénből nyert elektromos áramot. Sok szakértő pedig egyébként sem nézte túl jó szemmel a kínai érdekeltségok nagy súlyát, egyben szavazatát a Bitcoin-rendszerben.

A Magyar Nemzeti Bank kamatemelésre készül, ez is gyorsította a napokban forint erősödését. Ha erősödik fizetőeszközünk, az az inflációs rátára is jó hatással lehet, ez is a lépés fő célja. Így elképzelhető, hogy megint a jó öreg MÁP Pluszt érdemes választani, nem pedig a forintos vagy eurós inflációkövető kötvényeket. Eddig korántsem volt ennyire egyértelmű a helyzet.

Van egy régi mondás, hogy infláció ellen három jó védelem van, a részvény, az ingatlan és az arany. De vajon minden árfolyamon, minden körülmények között igaz ez? Jelenleg mindhárom eléggé megdrágult, csúcsokon vagy annak közelében van. Az arany most lépte át újra az 1900 dolláros küszöböt, Magyarországon valósággal kapkodnak a lakóingatlanok után. A részvények is történelmi csúcsokat döntögetnek.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

További cikkeink ezekben a témákban a Privátbankár.hu-n:

Melyik állampapír vásárlása éri meg jobban? Lesz-e hat százalék felett a PMÁP kamata?

9 ok, ami miatt a bitcoin árfolyama lezuhant

Miért esik a bitcoin árfolyama? Elon Musknak milyen adui lehetnek még?

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.