<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Orbán Viktor szerdán posztolt arról, hogy emeli a honvédek bérét.

A szerda este megjelent Magyar Közlöny egy bejegyzése szerint jövő évtől több pénzt kapnak a katonák.

A rendelkezés azt írja, a honvédek illetményéről és illetményjellegű juttatásairól szóló 2015-ös rendelet egy szövegrészében pöccintik följebb az egyik számot. A szóban forgó, régi rendelet kérdéses része a honvédelmi szervezetek kiegészítő illetményéről szól, a következőképp:

"Az állomány tagja havonta a részére járó alapilletmény, honvédelmi szolgálati díj, rendszeres illetménypótlék, valamint a munkaerőpiaci kiegészítő illetmény együttes összege 10 százalékának megfelelő összegre jogosult honvédelmi szervezetek kiegészítő illetménye címén."

A fenti mondatban a 10 százalékot cserélték most ki 21 százalékra. A módosító rendelkezést Benkő Tibor honvédelmi miniszter írta alá, 2022. január elsejétől hatályos.

Orbán Viktor szerdán arról posztolt, hogy 10 százalékkal emelik a katonák fizetését. Erről is megjelent a rendelet szerda este, mely szerint

"A kormány egyetért a  hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák 2022. január 1-jétől történő átlagosan 10 százalékos
illetményfejlesztésével és az ehhez szükséges költségvetési többletforrás biztosításával."

Ezt már maga a miniszterelnök szignózta. Orbán a béremelés érdekében kiadta az utasítást is, hogy a jövő évi központi költségvetésben 15,3 milliárd forintot kell átmozgatni a Honvédelmi Minisztérium javára. 2023-tól pedig "többletforrás szintrehozásként" az adott évi költségvetés tervezésekor még közel 1,4 milliárdot kell biztosítani a béremelésre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.