2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerdán nap közben is sokat gyengült a forint, és még este is kapott egy lökést - csütörtökön sem sokkal jobb a helyzet.

Vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.

Reggel hét órakor az euró jegyzése 392,53 forinton állt az előző kora esti 392,57 forint után - írja reggeli összefoglalójában az MTI. Ahogy a Privátbankár Árfolyamkereső grafikonján is látszik, valóban a szerda este 6 óra körül látott árfolyamot látjuk reggel is, azonban az is látszik: a szerda délutáni, méretesnek mondható gyengülés az esti órákban is folytatódott, 20 óra tájban 394 forint fölött is járt az euró jegyzése - innen tért vissza reggelre 392 és 393 forint közé. 

394-gyel kezdődő euróárfolyamot egyébként bő másfél hónapja, augusztus elején láttunk utoljára a devizapiacon.

A dollár jegyzése 373,64 forintra emelkedett a tegnap esti 373,44 forintról, a svájci franké 405,76 forintra csökkent 406,04-ről. 

Az MTI megjegyzi: a forint csütörtök reggeli jegyzésén 0,8 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval, 2,3 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,7 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleji jegyzéséhez képest a forint az euróval szemben erősebben áll, 1,8 százalékkal, de gyengébben a dollár és a svájci frank ellenében, 0,1 és 0,5 százalékkal.

A legfrissebb devizaárfolyamok a Privátbankár Árfolyamkeresőben >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!