2018. május 22. 13:45
mfor.hu

Talán enyhül a nyomás a feltörekvő devizákon, így a forinton is. A magyar fizetőeszköz a hétfői mélyponthoz képest két forinttal erősebb.

A hét első kereskedési napján az euró a jelenlegi cikluson belül új mélységekbe esett a dollárral szemben, és ezzel néhány bázispontra megközelítette a legutóbbi nagy EURUSD emelkedés (a 2017-es 1,0400-től a 2018 elejei 1,25-ig) 38,2 százalékos korrekcióját. Ezzel egyidőben az Európai Unió perifériájának kamatfelára növekedett, a német-olasz szpred közel került a 190 bázisponthoz, írja gyorselemzésében John Hardy, a Saxo Bank szakértője. Az olasz kötvények felára két héttel korábban még 114 bázispont volt.

Az euró-dollár devizapár esetében ugyan az amerikai fizetőeszköz kifejezetten erős, de nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy a nyersanyag-devizákkal szemben is nagy mértékben gyengült az euró.

A feltörekvő piacok fellélegezhettek, mert a kockázati hajlandóság nőtt a piacokon, a dollár erősödésében pedig némi pihenő tapasztalható, akárcsak a hosszú távú USA állampapírok hozamainak emelkedésében. Ez a három tényező különösen fontos a feltörekvő piacok árazása szempontjából, de külön figyelmet érdemel a 10 éves USA kincstárjegy hozamának alakulása, amely most a 3,00 – 3,05 százalékos szint körül mozog.A hét elejére az alaphangot az amerikai-kínai vámháború elnapolása adta meg, ennek köszönhetően a tőzsdék optimistán kezdtek. Ugyanakkor még jó ideig meg lesz az esélye annak, hogy ebben a kérdéskörben kellemetlen meglepetések is születnek, véli a Saxo Bank szakértője.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!