Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

De a Divatcsarnok Projekt Zrt. 2019-es évéről szóló beszámolót csak 2021 elején teszik közzé, személyes okokból.

Nagy meglepetést keltett Lázár János volt miniszter, jelenleg miniszterelnöki biztos, amikor a 2018-as évről szóló vagyonnyilatkozatában más érdekeltségek mellett a Divatcsarnok Projekt Zrt.-t (DP) is feltüntette, jelezve, hogy abban 10 százalékos tulajdonrésze van. Addig inkább szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely környéki társaságokról lehetett tudni, amelyekben tulajdonosként volt jelen, a főváros addig kimaradt az érdekzónájából.

Lázár János (Forrás: Facebook)Lázár János (Forrás: Facebook)

Mint a neve is mutatja, a DP az egykor volt Divatcsarnok épületének megszerzésére jött létre még 2016-ban. Az alapítókhoz 2018 tavaszán csatlakozott Lázár János, aki addigra kivált a szűken vett kormányzati munkából, megválva miniszteri megbizatásától.

A közismerten jó német kapcsolati tőkével rendelkező Lázárt ezen ismeretség segítette hozzá a DP-beli szerepvállaláshoz, ám eddig nem volt gyümölcsöző a befektetés. Amióta Lázár bent van a cégben, nem sikerült profitot elérniük. Erről konkrét információ egyelőre csak a 2018-as évről áll rendelkezésre, akkor - 97,4 milliárd forint volt a társaság adózott eredmény.

A 2019-es esztendőről azonban a mai napig nem lelni a beszámolót, holott ennek leadási határideje idén szeptember végén lejárt. Ez is egy meghosszabbított határidő volt, hiszen normál esetben május végéig kell leadniuk a cégeknek a beszámolót, de tekintettel a járványhelyzetre idén a kormány meghosszabbította a határnapot.

Azonban a DP ezt követően sem nyújtotta be a dokumentumait, ennek sem az Igazságügyi Minisztérium által üzemeltetett, sem más cégnyilvántartásokban nincs nyoma. Márpedig a határidő elmulasztását a törvény szankcionálja, akár kényszertörlésig jutva.

Ezért közvetlenül Lázár Jánoshoz fordultunk felvilágosításért, hogy mi az oka a késésnek, megvan-e még a tulajdoni hányada a cégben, és milyen eredménnyel zárták 2019-et.. Meg is kaptuk a választ, de nem a biztostól, hanem egy másik, szintén ingatlanforgalmazással foglalkozó cég képviselőjének közbeiktatásával, erre később visszatérünk.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.