TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. augusztus 22. 15:37
mfor.hu

Óriási eséssel reagált a piac a Continental vállalat mai bejelentésére.

Ritkán látható zuhanással reagált a részvénypiac a Continental szerdán közzétett előrejelzésére. Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt a vállalat menedzsmentje lefele módosította a társaság eredménykilátásait.

A harmadik és negyedik negyedévi kilátásokat egyaránt terhelő forgalomcsökkenés és nyersanyagár-emelkedés miatt az idén már másodszor csökkentette éves eredmény előrejelzését a Continental AG abroncsgyártó és autóiparialkatrész-beszállító konszern. A Continental éves bevételi előrejelzését 47 milliárd euróról 46 milliárd euróra csökkentette, bevételarányos jövedelmezőségét pedig 10 százalékról 9 százalékra fogta vissza.

A társaság részévnyei a hír hatására érzékeny veszteséget szenvedtek, hiszen közel 14 százalékkal csökkent az árfolyam. A tőzsdén a nyár elején még 220 euró körül forgó papírok júniusban már elszenvedtek egy 10 százalék körüli lejtmenetet, most viszont egy nap alatt jött össze ennél is nagyobb veszteség. A kedden 185,3 eurón záró részvények szerán 160 euró alá is becsúsztak.

Noha a magyar piacon a legnagyobb részévnyek, az úgynevezett blue chipek csak nagyon ritkán mozdulnak el ilyen erőteljesen, a német piacon néhány hete is láttunk hasonló kilengést. Akkor a Bayer részvényei estek 10 százalékot meghaladó mértékben. A vegyipari óriást akkor azért büntették a befektetők, mert az általuk korábban felvásárolt Monsantot egy amerikai bíróság óriási összegű kártérítésre ítélte. A döntést az indokolta, hogy a bíróság szerint a Monsanto Roundup nevű gyomírtója rákot okozott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.