2018. augusztus 22. 15:37
mfor.hu

Óriási eséssel reagált a piac a Continental vállalat mai bejelentésére.

Ritkán látható zuhanással reagált a részvénypiac a Continental szerdán közzétett előrejelzésére. Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt a vállalat menedzsmentje lefele módosította a társaság eredménykilátásait.

A harmadik és negyedik negyedévi kilátásokat egyaránt terhelő forgalomcsökkenés és nyersanyagár-emelkedés miatt az idén már másodszor csökkentette éves eredmény előrejelzését a Continental AG abroncsgyártó és autóiparialkatrész-beszállító konszern. A Continental éves bevételi előrejelzését 47 milliárd euróról 46 milliárd euróra csökkentette, bevételarányos jövedelmezőségét pedig 10 százalékról 9 százalékra fogta vissza.

A társaság részévnyei a hír hatására érzékeny veszteséget szenvedtek, hiszen közel 14 százalékkal csökkent az árfolyam. A tőzsdén a nyár elején még 220 euró körül forgó papírok júniusban már elszenvedtek egy 10 százalék körüli lejtmenetet, most viszont egy nap alatt jött össze ennél is nagyobb veszteség. A kedden 185,3 eurón záró részvények szerán 160 euró alá is becsúsztak.

Noha a magyar piacon a legnagyobb részévnyek, az úgynevezett blue chipek csak nagyon ritkán mozdulnak el ilyen erőteljesen, a német piacon néhány hete is láttunk hasonló kilengést. Akkor a Bayer részvényei estek 10 százalékot meghaladó mértékben. A vegyipari óriást akkor azért büntették a befektetők, mert az általuk korábban felvásárolt Monsantot egy amerikai bíróság óriási összegű kártérítésre ítélte. A döntést az indokolta, hogy a bíróság szerint a Monsanto Roundup nevű gyomírtója rákot okozott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.