2019. július 9. 09:33
mfor.hu

Noha eddig is rendre érkeztek közlemények a megszerzett milliárdos nagyságrendű munkákról, kedden ezeknél is jelentősebb bejelentés érkezhet.

Keddre felfüggesztette a 4iG Nyrt. részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója - derül ki a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatásból. A Mészáros Lőrinc közelében működő társaság jelezte ugyanis, hogy olyan bejelentést kíván tenni, amely jelentős mérétkben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte a papírok kereskedésének felfüggesztését.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A 4iG nemrég még döntően a Mészáros Lőrinc-féle Konzum-birodalom része volt, aztán főrészvényessé vásárolta magát benne Jászai Gellért, aki a felcsúti milliárdos jól bejáratott üzlettársa. A cég kivirágzott Mészáros közelében: üzleti eredménye 1700 százalékkal ugrott meg, és záporozni kezdtek a megrendelések. Szorítkozzunk csak az aktuális időszakra: májusban 1,3 milliárdos üzletet kötöttek a NISZ-szel, megcsíptek egy 4,4 milliárdos iskolafejlesztési projektet, melyet ráadásul az Európai Unió fizet, és hozzájuk képest egy filléres, csak közel 700 milliós kórházfejlesztési feladatban is részt vesznek, konzorciumi tagként. Júniusban pedig egy 2,7 milliárdos melót zsákoltak be az MVM-csoporttól. Van pénz, így hát bővítenek is: átvesznek 30 programozót egy, a Canonnak dolgozó cégtől.

Legutóbb arról számolhattunk be a társasággal kapcsolatban, hogy egy 19 milliárd forintos munkát nyert el a BKV-tól konzorciumi partnereivel közösen.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.