2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

A Brexit, a hazai informatikai piac és a nyári fesztiválszezon is szóba került a Trend Fm hétfői műsorában, ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég.

A múlt hét legfontosabb politikai eseménye a brit népszavazás volt, amelynek eredményeképpen a konzervatív párt nagyon erős felhatalmazást kapott az uniós kilépési tárgyalások lezárására. A szavazás tehát tiszta helyzetet teremtett, ugyanakkor egy sor nyitott kérdésre kell még választ találnia a Boris Johnson vezette kormánynak: új alapokra kell helyezniük a kereskedelmi együttműködéseket a világ erőcentrumaival.

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

Idehaza kisebb léptékű ügyek tartották izgalomban a közvéleményt. Mindenképpen ide sorolandó, hogy végül nem jött létre a felvásárlási üzlet a 4iG és a Magyar Telekom érdekkörébe tartozó T-Systems között. Pedig nem ehhez vagyunk szokva a Jászai Gellért (és Mészáros Lőrinc) fémjelezte üzleti körtől, ahonnan jellemzően győzelmi jelentések szoktak érkezni. A piac egyelőre találgatja, hogy miért futottak zátonyra a tárgyalások, mindenesetre szakmai érvet nem könnyű találni, mert a megállapodás mindkét fél érdekét szolgálta volna.

A beszélgetés során szó esett a Piac és Profit magazin legfrissebb, e héten megjelenő számáról is. Ebben arról írunk egyebek mellett, hogy a Sziget - és számos más - fesztivált szervező cég milyen eredménnyel zárja az idei évet, illetve milyen átszervezésekre lesz szükség, hogy megmaradhasson az együttműködés a fesztiválokat befogadó településekkel. Van olyan terv például, hogy 2021-től időpontot cseréljen a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound.

Részletek a Trend Fm hanganyagában:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.