2019. december 18. 12:10

A Brexit, a hazai informatikai piac és a nyári fesztiválszezon is szóba került a Trend Fm hétfői műsorában, ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég.

A múlt hét legfontosabb politikai eseménye a brit népszavazás volt, amelynek eredményeképpen a konzervatív párt nagyon erős felhatalmazást kapott az uniós kilépési tárgyalások lezárására. A szavazás tehát tiszta helyzetet teremtett, ugyanakkor egy sor nyitott kérdésre kell még választ találnia a Boris Johnson vezette kormánynak: új alapokra kell helyezniük a kereskedelmi együttműködéseket a világ erőcentrumaival.

Képünk illusztráció Képünk illusztráció

Idehaza kisebb léptékű ügyek tartották izgalomban a közvéleményt. Mindenképpen ide sorolandó, hogy végül nem jött létre a felvásárlási üzlet a 4iG és a Magyar Telekom érdekkörébe tartozó T-Systems között. Pedig nem ehhez vagyunk szokva a Jászai Gellért (és Mészáros Lőrinc) fémjelezte üzleti körtől, ahonnan jellemzően győzelmi jelentések szoktak érkezni. A piac egyelőre találgatja, hogy miért futottak zátonyra a tárgyalások, mindenesetre szakmai érvet nem könnyű találni, mert a megállapodás mindkét fél érdekét szolgálta volna.

A beszélgetés során szó esett a Piac és Profit magazin legfrissebb, e héten megjelenő számáról is. Ebben arról írunk egyebek mellett, hogy a Sziget - és számos más - fesztivált szervező cég milyen eredménnyel zárja az idei évet, illetve milyen átszervezésekre lesz szükség, hogy megmaradhasson az együttműködés a fesztiválokat befogadó településekkel. Van olyan terv például, hogy 2021-től időpontot cseréljen a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound.

Részletek a Trend Fm hanganyagában:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.