2019. december 18. 12:10

A Brexit, a hazai informatikai piac és a nyári fesztiválszezon is szóba került a Trend Fm hétfői műsorában, ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég.

A múlt hét legfontosabb politikai eseménye a brit népszavazás volt, amelynek eredményeképpen a konzervatív párt nagyon erős felhatalmazást kapott az uniós kilépési tárgyalások lezárására. A szavazás tehát tiszta helyzetet teremtett, ugyanakkor egy sor nyitott kérdésre kell még választ találnia a Boris Johnson vezette kormánynak: új alapokra kell helyezniük a kereskedelmi együttműködéseket a világ erőcentrumaival.

Képünk illusztráció Képünk illusztráció

Idehaza kisebb léptékű ügyek tartották izgalomban a közvéleményt. Mindenképpen ide sorolandó, hogy végül nem jött létre a felvásárlási üzlet a 4iG és a Magyar Telekom érdekkörébe tartozó T-Systems között. Pedig nem ehhez vagyunk szokva a Jászai Gellért (és Mészáros Lőrinc) fémjelezte üzleti körtől, ahonnan jellemzően győzelmi jelentések szoktak érkezni. A piac egyelőre találgatja, hogy miért futottak zátonyra a tárgyalások, mindenesetre szakmai érvet nem könnyű találni, mert a megállapodás mindkét fél érdekét szolgálta volna.

A beszélgetés során szó esett a Piac és Profit magazin legfrissebb, e héten megjelenő számáról is. Ebben arról írunk egyebek mellett, hogy a Sziget - és számos más - fesztivált szervező cég milyen eredménnyel zárja az idei évet, illetve milyen átszervezésekre lesz szükség, hogy megmaradhasson az együttműködés a fesztiválokat befogadó településekkel. Van olyan terv például, hogy 2021-től időpontot cseréljen a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound.

Részletek a Trend Fm hanganyagában:

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.