4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A budapesti tőzsdén forgó kisebb és közepes társaságokra kevés figyelmet fordítanak, pedig ezek emelkedése is gyakran kiugró, meghaladhatja a BUX indexét. A brókercégek elemzései a legutóbbi gyorsjelentések nyomán frissültek, van olyan tőzsdei részvény, amelytől bőven két számjegyű emelkedést várnak, máshol azonban inkább stagnálást jeleznek előre.

Amikor a magyar tőzsdén jegyzett társaságok elkészítik a negyedéves gyorsjelentéseiket, általában a brókercégek is felülvizsgálják a részvényekre vonatkozó ajánlásokat, célárakat az új adatok tükrében. A mostani gyorsjelentési szezon után is ez történt. Ami különösen a kisebb és közepes, kevés figyelmet kapó társaságoknál lehet fontos esemény.

Az elemzéseket a Budapesti Értéktőzsde megbízásából készítik egyes cégek (sajnos kizárólag angolul), de nem úgy tűnik, hogy részrehajlóak lennének, írnak jót is, rosszat is. Az eredmények igen vegyesek, vannak 40-50 százalékos emelkedésről szóló prognózisok is, és vannak, amelyek lényegében stagnálást várnak, vetítenek előre. Így végül nem ajánlják vételre az adott részvényt, vagy legalábbis nem sok emelkedési potenciált látnak benne. Megnéztünk ezek közül hármat.

Vételen a Masterplast

A Masterplast 12 havi célára 4036 forint az MBH Bank elemzésében, ami 38 százalékos felértékelődési potenciált jelent a mostani árfolyamhoz képest. Rácz Balázs a cég gyorsjelentése után is megerősítette a célárfolyamot, és a vételi ajánlást megismételte. Annak ellenére, hogy a negyedév során

az értékesítés minden termékcsoportban csökkent.

A legjelentősebb magyar piacon a forgalom 22 százalékkal mérséklődött 2024 első negyedévében a bázisidőszakhoz képest.

További részletek a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár.hu cikkében>>>>>.

A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. Az mfor.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek az mfor.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az mfor.hu felelősséget nem vállal. A Menedzsment Fórum Kft, mint az mfor.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!