<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Néhány nap múlva az egészségügyben áttérnek a készenléti oltásra, sokkal kevesebb helyen lehet majd oltakozni - jelentette be Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban.

Megszűnik a tömeges oltás, lesznek kijelölt oltópontok, ott bárki, aki szeretné, felveheti az oltást - mondta szokásos pénteki rádiós beszélgetésében Orbán Viktor. A kormányfő egyértelművé tette azt is, hogy a nyár végéig nem lesz kampány a 12-15 éves fiatalok beoltására. 

"Minden életet megmentettünk, amit lehetett, mindenkit meg fogunk gyógyítani, nem omlott össze az egészségügy" - mondta nyomatékkal és tagoltan.

Közölte, hogy az elmúlt 24 órában 26-an haltak meg a vírus következtében és 269 az új fertőzöttek száma, az első oltást 11885-en, a másodikat 81942-en kapták meg, az aktív fertőzöttek száma mintegy 64 ezer.

A szinte végig köhögéssel tarkított nyilatkozatában arra kérte a betegségen átesett, de oltást eddig nem kérő százezreket, hogy éljenek a lehetőséggel." Vakcinabőség van és vakcinaszabadság is van. Akármit teszek, az nem növeli meg az oltások számát, adok támogatást, de ez nem elég. Innentől minden az egyén felelőssége" - mondta a miniszterelnök.

Szemben a Kossuth-tal (fotó: MTI)Szemben a Kossuth-tal (fotó: MTI)

Megerősítette, hogy június 15-ig a védettségi igazolványnak nevezett oltási dokumentum digitális változatára feltöltik az EU-ban megkövetelt pótlólagos információkat (vakcina fajtája, oltások pontos ideje, stb.), ugyanakkor további, kétoldalú megállapodásokat akarnak kötni a kölcsönös beutazások megkönnyítésére.

hirdetés

"Én már előrébb vagyok fejben, mint az átlagember" - utalt arra, hogy sokkal több információ jut el hozzá a nyugat-európai állapotokról. Ennek alapján azt látja, hogy Nyugaton depressziós nyomás van az embereken, olyan, amilyen nálunk volt 2-3 hónapja. Szerinte nálunk most normalizálódott a helyzet, ezért közölte, hogy még pénteken dönteni fognak az önkormányzatok korábbi működésének visszaállításáról.

A nemzeti összetartozás napjáról szólva úgy fogalmazott, hogy jobban állunk, mint 11 éve, amikor létrehozták ezt a napot, ami a trinanoni szerződés miatti "országvesztés" ellensúlyozására jött létre a mai kormánypártok javaslatára.

"Nem akarunk úgy élni, hogy egy örökre vesztésre ítélt nép vagyunk.Mi nem ellenfeleket, hanem barátokat gyűjtünk. Saját utunkat járjuk, saját érdekeinket védjük globálisan. Azt akarjuk, hogy a barátságokból gazdasági együttműködések legyenek." - fejtegette.

A közelgő labdarúgó EB-vel kapcsolatban pedig azt mondta: 
"Szoboszlai Dominik sérülése miatt rossz kedvű vagyok. Viszont itt mindig egy egész csapatról van szó. MI győzünk és MI veszítünk, MI kapjuk a gólt és MI is lőjük". 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.