2p

Meglehetősen szokatlan és ritkán látott indokkal magyarázzák, hogy miért fog megdrágulni a kisvárdai sportszálló.

Tavaly év végén, 2017. december 30-án nettó 482 millió forinttal drágult a kisvárdai sportszálló és apartmanház projektje a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetmény szerint. Így a nettó 1,427 milliárd forint helyett 1,908 milliárdot kaphatnak a munkáért a kivitelező cégek, a Nyírépszer Hungária Kft. és az MHM Product Kft. párosa.

A drágulás magyarázata egészen parádés, nem egy szerződésmódosításról láttunk már indoklást, de ilyen különlegességgel még nem találkoztunk. Igaz, ez nem zárja ki azt, hogy több példa is volt már hasonlóra.

"Megrendelő támogatási forrást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatást nyújtótól a Kisvárdai sporthotel fejlesztése céljára. Az elnyert támogatás alapján a Megrendelő a már folyamatban lévő szerződés megvalósítása során magasabb műszaki tartalmú beruházást tud megvalósítani, üzemeltetési szempontból korszerűbb megoldásokat tud alkalmazni. Mindezekre tekintettel a Megrendelő pótmunka igénnyel fordult Vállalkozó felé, és tőle ajánlatot kért a pótmunkák megvalósítására."
A sportszálló 2017 novemberében (Fotó: Wikipedia)
A sportszálló 2017 novemberében (Fotó: Wikipedia)

Vagyis Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője által vezetett tárca megítélt a miniszter városának néhány plusz százmillió forintot. Ennek köszönhetően van mód arra, hogy az amúgy is sokak által eltúlzottnak és indokolatlannak tartott beruházásokat (pl. az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkját, szegénynegyed látványossággal felturbózott moziparkot) felsorakoztató város sportszállója extrább, modernebb megoldásokkal gazdagodjon.

A pótmunkák elvégzése egyben a teljesítés határidejét is kitolja. A vállalkozóknak eredetileg a munkaterület átadásától számított 14 hónapja lett volna a kivitelezésre, amit a mostani módosítással 21 hónapra toltak ki. Mivel az alapszerződést 2016. július végén írták alá, a sportszálló nagyjából idén májusban-júniusban kerülhet átadásra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!