TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Meglehetősen szokatlan és ritkán látott indokkal magyarázzák, hogy miért fog megdrágulni a kisvárdai sportszálló.

Tavaly év végén, 2017. december 30-án nettó 482 millió forinttal drágult a kisvárdai sportszálló és apartmanház projektje a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetmény szerint. Így a nettó 1,427 milliárd forint helyett 1,908 milliárdot kaphatnak a munkáért a kivitelező cégek, a Nyírépszer Hungária Kft. és az MHM Product Kft. párosa.

A drágulás magyarázata egészen parádés, nem egy szerződésmódosításról láttunk már indoklást, de ilyen különlegességgel még nem találkoztunk. Igaz, ez nem zárja ki azt, hogy több példa is volt már hasonlóra.

"Megrendelő támogatási forrást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatást nyújtótól a Kisvárdai sporthotel fejlesztése céljára. Az elnyert támogatás alapján a Megrendelő a már folyamatban lévő szerződés megvalósítása során magasabb műszaki tartalmú beruházást tud megvalósítani, üzemeltetési szempontból korszerűbb megoldásokat tud alkalmazni. Mindezekre tekintettel a Megrendelő pótmunka igénnyel fordult Vállalkozó felé, és tőle ajánlatot kért a pótmunkák megvalósítására."
A sportszálló 2017 novemberében (Fotó: Wikipedia) A sportszálló 2017 novemberében (Fotó: Wikipedia)

Vagyis Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője által vezetett tárca megítélt a miniszter városának néhány plusz százmillió forintot. Ennek köszönhetően van mód arra, hogy az amúgy is sokak által eltúlzottnak és indokolatlannak tartott beruházásokat (pl. az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkját, szegénynegyed látványossággal felturbózott moziparkot) felsorakoztató város sportszállója extrább, modernebb megoldásokkal gazdagodjon.

A pótmunkák elvégzése egyben a teljesítés határidejét is kitolja. A vállalkozóknak eredetileg a munkaterület átadásától számított 14 hónapja lett volna a kivitelezésre, amit a mostani módosítással 21 hónapra toltak ki. Mivel az alapszerződést 2016. július végén írták alá, a sportszálló nagyjából idén májusban-júniusban kerülhet átadásra.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.