TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Úgy tűnik, egy számos kisvárdai beruházást elnyerő budapesti cég csinálhatja meg a moziparkot Seszták városában.

Valamivel több mint két hete elsőként számoltunk be arról, hogy Cinemaqua néven gigantikus moziparkot terveznek Seszták Miklós fejlesztési miniszter városába, melynek egyik látványossága az "egzotikus" szegénynegyed lesz. 

Akkor az elképzeléseket leszámítva semmilyen konkrétumot nem tudhattunk a projekt költségvonzatát illetően. A közbeszerzési hatóság oldalára feltöltött dokumentumokból viszont újabb részletek derülnek ki. Bár tervek alapján grandiózus projekt rajzolódik ki, egyelőre úgy tűnik, nem milliárdos beruházás készül Kisvárdán. Az ajánlatkérőnek, vagyis a kisvárdai önkormányzatnak a projektre nettó 276 millió forint áll rendelkezésére, a benyújtott ajánlatok alapján úgy tűnik, ennyiből ki is lehet hozni a moziparkot. 
 

A hatóság oldalán közzétett dokumentum szerint ajánlattételre pedig a kisvárdai beruházásokban már jártas gazdasági szereplőket kérték fel. Így
  • a budapesti Nyírépszer Hungária Kft.-t, 
  • a nyíregyházi Kelet-Onyx Kft.-t, 
  • a budapesti MHM Product Kft.-t, 
  • a debreceni DÉSZ-KER Kft.-t, 
  • és a szintén budapesti székhelyű MB Épszer Kft.-t. 

Nem mindenkit érdekelt azonban a munka, hiszen a bontási jegyzőkönyv szerint mindössze hárman adtak be ajánlatokat:
  • a DÉSZ-KER nettó 286,2 millióért, 
  • a Kelet-Onyx nettó 298,5 millióért, 
  • a Nyírépszer pedig a Szabó-Tetőmester Kft.-vel közösen adott be egy nettó 273,7 milliós ajánlatot. 
Tekintve, hogy egyedül az utóbbi ajánlata kevesebb a rendelkezésre álló összegnél, véleményünk szerint ez lehet a nyertes ajánlat is. 

A Nyírépszer egyáltalán nem ismeretlen Seszták városában, hiszen számos feladatot elnyertek már. Ők építik a sportszállót és apartmanházat mintegy 1,5 milliárd forintért. Közel félmilliárdot kapnak a nemzetközi versenyekre is alkalmas atlétikai centrum kivitelezéséért. Sőt, a közbeszerzési felhívásokban korábban "vízi filmstúdióként" futó stúdiócsarnok felhúzása is a cég feladata lett 174 millió forintért. Bár ez a feladat külön került meghirdetésre, a rendelkezésre álló információk szerint a csarnok a "The Terror" díszlethajó bemutatására fog szolgálni, ez pedig tökéletesen beillik a mozipark egyik látványosságának. Vagyis a most megjelent 273 milliónál drágább lehet a teljes beruházás - legalább a csarnok 174 milliójával. 
 
Székely Sarolta
mfor.hu 

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.