2018. január 31. 04:26

Úgy tűnik, egy számos kisvárdai beruházást elnyerő budapesti cég csinálhatja meg a moziparkot Seszták városában.

Valamivel több mint két hete elsőként számoltunk be arról, hogy Cinemaqua néven gigantikus moziparkot terveznek Seszták Miklós fejlesztési miniszter városába, melynek egyik látványossága az "egzotikus" szegénynegyed lesz. 

Akkor az elképzeléseket leszámítva semmilyen konkrétumot nem tudhattunk a projekt költségvonzatát illetően. A közbeszerzési hatóság oldalára feltöltött dokumentumokból viszont újabb részletek derülnek ki. Bár tervek alapján grandiózus projekt rajzolódik ki, egyelőre úgy tűnik, nem milliárdos beruházás készül Kisvárdán. Az ajánlatkérőnek, vagyis a kisvárdai önkormányzatnak a projektre nettó 276 millió forint áll rendelkezésére, a benyújtott ajánlatok alapján úgy tűnik, ennyiből ki is lehet hozni a moziparkot. 
 

A hatóság oldalán közzétett dokumentum szerint ajánlattételre pedig a kisvárdai beruházásokban már jártas gazdasági szereplőket kérték fel. Így
  • a budapesti Nyírépszer Hungária Kft.-t, 
  • a nyíregyházi Kelet-Onyx Kft.-t, 
  • a budapesti MHM Product Kft.-t, 
  • a debreceni DÉSZ-KER Kft.-t, 
  • és a szintén budapesti székhelyű MB Épszer Kft.-t. 

Nem mindenkit érdekelt azonban a munka, hiszen a bontási jegyzőkönyv szerint mindössze hárman adtak be ajánlatokat:
  • a DÉSZ-KER nettó 286,2 millióért, 
  • a Kelet-Onyx nettó 298,5 millióért, 
  • a Nyírépszer pedig a Szabó-Tetőmester Kft.-vel közösen adott be egy nettó 273,7 milliós ajánlatot. 
Tekintve, hogy egyedül az utóbbi ajánlata kevesebb a rendelkezésre álló összegnél, véleményünk szerint ez lehet a nyertes ajánlat is. 

A Nyírépszer egyáltalán nem ismeretlen Seszták városában, hiszen számos feladatot elnyertek már. Ők építik a sportszállót és apartmanházat mintegy 1,5 milliárd forintért. Közel félmilliárdot kapnak a nemzetközi versenyekre is alkalmas atlétikai centrum kivitelezéséért. Sőt, a közbeszerzési felhívásokban korábban "vízi filmstúdióként" futó stúdiócsarnok felhúzása is a cég feladata lett 174 millió forintért. Bár ez a feladat külön került meghirdetésre, a rendelkezésre álló információk szerint a csarnok a "The Terror" díszlethajó bemutatására fog szolgálni, ez pedig tökéletesen beillik a mozipark egyik látványosságának. Vagyis a most megjelent 273 milliónál drágább lehet a teljes beruházás - legalább a csarnok 174 milliójával. 
 
Székely Sarolta
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.