TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. április 9. 09:03
mfor.hu

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) közgyűlési előterjesztése szerint komoly osztalékfizetés várható a társaságnál. Aki a fejleményeket követi, persze nem lepődik meg, mert a vállalat az úgynevezett SZIT működési formátumra való áttéréssel a nyereség nagy részét ki kell, hogy fizesse a tulajdonosoknak.

Számottevően visszaesett a BIF adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbiakhoz képest, hiszen míg 2017-ben még közel 13 milliárd forint volt, addig tavaly ezen a soron 8,2 milliárdot mutattak ki. Igaz, eközben a társaság vagyona jelentősen nőtt, hiszen az eszközök soron a bázisidőszak 36 milliárdos összegével szemben 2018-ban már 53 milliárdot mutattak ki.

A vállalat közleménye szerint az igazgatótanács az alapszabály és a SZIT törvény irányadó rendelkezéseire, valamint a kiemelkedő 2018. évi eredményre is figyelemmel, a társaság IFRS szerint készített 2018. évi egyedi éves pénzügyi kimutatásai alapján osztalékként kifizethető szabad eredmény és eredménytartalék terhére 2,568 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja, amely részvényenként 100 forintnak felel meg. A fenti osztalékkalkuláció során a társaság már részvényeik névértéke arányában felosztotta a saját részvényekre eső osztalékot az osztalékra jogosult részvényesek között.

A cég kapcsán a fő tulajdonosok személye, így a kormányzathoz leközelebb álló történész, Schmidt Mária, vagy az LMP-ben politizáló fia, Ungár Péter nagyon közismert. Az viszont talán kevesek számára tudott tény, hogy a médiapiacon "legfényesebben ragyogó csillagnak" számító menedzser”, a TV2 vezérigazgatói posztját megkapó Vaszily Miklós a BIF igazgatóságában is ott van.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.