2019. április 9. 09:03
mfor.hu

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) közgyűlési előterjesztése szerint komoly osztalékfizetés várható a társaságnál. Aki a fejleményeket követi, persze nem lepődik meg, mert a vállalat az úgynevezett SZIT működési formátumra való áttéréssel a nyereség nagy részét ki kell, hogy fizesse a tulajdonosoknak.

Számottevően visszaesett a BIF adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbiakhoz képest, hiszen míg 2017-ben még közel 13 milliárd forint volt, addig tavaly ezen a soron 8,2 milliárdot mutattak ki. Igaz, eközben a társaság vagyona jelentősen nőtt, hiszen az eszközök soron a bázisidőszak 36 milliárdos összegével szemben 2018-ban már 53 milliárdot mutattak ki.

A vállalat közleménye szerint az igazgatótanács az alapszabály és a SZIT törvény irányadó rendelkezéseire, valamint a kiemelkedő 2018. évi eredményre is figyelemmel, a társaság IFRS szerint készített 2018. évi egyedi éves pénzügyi kimutatásai alapján osztalékként kifizethető szabad eredmény és eredménytartalék terhére 2,568 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja, amely részvényenként 100 forintnak felel meg. A fenti osztalékkalkuláció során a társaság már részvényeik névértéke arányában felosztotta a saját részvényekre eső osztalékot az osztalékra jogosult részvényesek között.

A cég kapcsán a fő tulajdonosok személye, így a kormányzathoz leközelebb álló történész, Schmidt Mária, vagy az LMP-ben politizáló fia, Ungár Péter nagyon közismert. Az viszont talán kevesek számára tudott tény, hogy a médiapiacon "legfényesebben ragyogó csillagnak" számító menedzser”, a TV2 vezérigazgatói posztját megkapó Vaszily Miklós a BIF igazgatóságában is ott van.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.