2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) közgyűlési előterjesztése szerint komoly osztalékfizetés várható a társaságnál. Aki a fejleményeket követi, persze nem lepődik meg, mert a vállalat az úgynevezett SZIT működési formátumra való áttéréssel a nyereség nagy részét ki kell, hogy fizesse a tulajdonosoknak.

Számottevően visszaesett a BIF adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbiakhoz képest, hiszen míg 2017-ben még közel 13 milliárd forint volt, addig tavaly ezen a soron 8,2 milliárdot mutattak ki. Igaz, eközben a társaság vagyona jelentősen nőtt, hiszen az eszközök soron a bázisidőszak 36 milliárdos összegével szemben 2018-ban már 53 milliárdot mutattak ki.

A vállalat közleménye szerint az igazgatótanács az alapszabály és a SZIT törvény irányadó rendelkezéseire, valamint a kiemelkedő 2018. évi eredményre is figyelemmel, a társaság IFRS szerint készített 2018. évi egyedi éves pénzügyi kimutatásai alapján osztalékként kifizethető szabad eredmény és eredménytartalék terhére 2,568 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja, amely részvényenként 100 forintnak felel meg. A fenti osztalékkalkuláció során a társaság már részvényeik névértéke arányában felosztotta a saját részvényekre eső osztalékot az osztalékra jogosult részvényesek között.

A cég kapcsán a fő tulajdonosok személye, így a kormányzathoz leközelebb álló történész, Schmidt Mária, vagy az LMP-ben politizáló fia, Ungár Péter nagyon közismert. Az viszont talán kevesek számára tudott tény, hogy a médiapiacon "legfényesebben ragyogó csillagnak" számító menedzser”, a TV2 vezérigazgatói posztját megkapó Vaszily Miklós a BIF igazgatóságában is ott van.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!