2020. február 5. 09:09
mfor.hu

Nem akar az RTL Klub lemaradni, így a tervekhez képest előbb kerül műsorba az Álarcos énekes című produkció. A csatorna azért hozta előre a premiert, mert a TV2 egy hasonló programmal készül.

Hétfői tévés összefoglalónkban jól sejtettük, hogy az RTL Klub tavaszra szánt nagy dobása akár már a héten képernyőre kerülhet, és ahogy prognosztizáltuk, úgy is lett: vasárnap este jön az Álarcos énekes. A sietség oka vélhetőleg az lehet, hogy a napokban a TV2 is bejelentette, hogy egy számos ponton hasonlóságot mutató formátumot tűznek februárban műsorra, Nicsak, ki vagyok? címmel.

Mindkét csatorna nagyszabású showműsorként és az év első tévés újdonságaként aposztrofálta a saját programját. Mindkét műsorban jelmezbe öltöztetett, elmaszkírozott énekesek adnak elő dalokat, a legnagyobb különbség talán az lesz (ami megkülönbözteti a két formátumot), hogy az RTL Klub műsorában, amelynek eredeti címe (The Masked Singer) a magyar fordítása „egyéni” versenyzők lesznek. Ezzel szemben a TV2 által megvásárolt Mysteries in the spotlight (magyarul: Nicsak, ki vagyok?) esetében háromfős csapatok küzdenek majd egymással. A korábbi hírek szerint a TV2 is meg akarta szerezni a The Masked Singer jogait, és miután arról lemaradtak, választották ki annak "román klónját".

A nyomozók és a műsorvezető - vasárnap indult az Álarcos énekes az RTL-en (Fotó: RTL Klub) A nyomozók és a műsorvezető - vasárnap indult az Álarcos énekes az RTL-en (Fotó: RTL Klub)

Az, hogy a csatornák sikeres formátumokat próbálnak meghonosítani a hazai piacon nem újdonság, az szokott kellemetlen lenni, ha a másolat lenyomja a drága pénzen megvett eredeti változatát. Így volt ez annak idején, amikor a TV2 besült a Big Brother második évadával, amit az RTL a Való Világgal elsöpört. Persze a közelmúltban láttuk ezt a helyzetet fordított alapállásban is, amikor a csatorna nagy reményeket fűzött A Fal című gameshowhoz, a TV2 viszont a hasonló jellegű Piramis című vetélkedővel lenyomta azt.

Nyilvánvalóan ezek miatt döntött úgy az RTL, hogy előre hozza az Álarcos énekes premierjét, erre utalt Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója a csatorna keddi sajteseményén, ahol azt mondta: ha valakinek olyan versenytársa van, mint nekünk, akkor egy műsor tervezésekor fel kell készülni mindenféle lépésre.

Az RTL Klub azt is bejelentette, hogy február 9-től, vasárnap esténként 19:00 órától ismert hazai sztárok öltik magukra a teljes testüket elfedő, látványos álarcokat. A maszkok mögött lehetnek énekesek, színészek, valóságshow-hősök, humoristák, sportolók, bárki, aki már legalább egyszer belopta magát a nézők szívébe. A feladat pedig nem más, mint kitalálni, hogy vajon ki lehet a maszk mögött. A nézők nem maradnak ebben segítség nélkül. Négy Nyomozó követi az álarcok által „elhagyott” nyomokat, és egyetlen, de igen bonyolult ügyön dolgoznak: rá akarnak jönni, meg akarják fejteni a titkot, hogy kik vannak az álarcok mögött. Nyomozók csapatát erősíti Sebestyén Balázs, Gáspár Laci, az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter és Csobot Adél is. Az ő párja, Istenes Bence pedig a műsor vezetője lesz.

Hogy a TV2 műsora mikor indul, arról nincsenek információk, de várhatóan most hétvégén még nem fog képernyőre kerülni. Annyit ugyanakkor lehet tudni, hogy Till Attila vezeti majd és a csatorna korábbi közleménye szerint hat adást terveztek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.