TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 12. 18:49
mfor.hu

Az olajárban volt egy nagyobb hullám, de a dollár forintárfolyamához hasonlóan a hét eleji szinteket láthattuk a hét végén is - most talán megússzák újabb áremelés nélkül az autósok a holtankoljak.hu előrejelzése szerint.

Ez a hét csendesnek volt mondható az olajpiacon, a heti változás mértéke szinte nulla volt hétfő és vasárnap között. Pénteken ugyan volt egy közel 3%-os csökkenés a Brent hordónkénti árát tekintve, de vasárnapra az árszint visszament 43 dollár fölé. A csökkenés oka az, hogy az Egyesült Államokban a koronavírus további terjedése miatt újabb korlátozásokat vezethetnek be, ami jelentős hatással lehet az üzemanyagok keresletére - írja a portál.

A Brent olajfajta árfolyamának alakulása a héten. A Brent olajfajta árfolyamának alakulása a héten.

A forint árfolyama a dollárral szemben nem változott, a hét eleji 312 forint közelében állt a dollár pénteken is. 

Az USD/HUF árfolyam alakulása a héten. Az USD/HUF árfolyam alakulása a héten.

Mindezeket figyelembe véve a hét elején a holtankoljak.hu nem számít arra, hogy árváltozást jelentenének be. A szerdai bejelentést pedig az határozhatja meg, hogy a jövő hét elején melyik irányba indul el a Brent ára. 

A mostani héten egyébként csak pénteken változtak az árak, mindkét üzemanyagfajta drágult: a benzin 3, a gázolaj 4 forinttal. Péntek óta a 95-ös benzin átlagára literenként 369 forint, a gázolajé 385 forint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.