2018. március 7. 12:18
mfor.hu

Szerdán délelőtt hosszú idő után először ismét felfüggesztették a Konzum-részvényekkel való kereskedést.

A BÉT honlapján megjelent tájékoztatás szerint március 7-én 10:51-től kezdve a kereskedés végéig felfüggesztették a kereskedést a Konzum Nyrt. részvényeivel. A társaság ugyanis olyan tájékoztatást akar közzétenni, ami a papírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.


Bár ennyiből még nem tudni pontosan, hogy mire készülhetnek Mészárosék, de egy újabb társaságban történő részesedésszerzés ugyanúgy szóba jöhet, mint a tőzsdei cégek és leányvállalatok közötti tulajdonosi átszervezés, átcsoportosítás. A mostani felfüggesztés ugyanakkor összefüggésben lehet azzal a dokumentummal is, mely a napokban került fel a Gazdasági Versenyhivatal oldalára. Eszerint a tervezett és GVH-nak bejelentett tranzakció célja, hogy a Mészáros Csoport egyedüli irányítást szerezzen az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. és leányvállalatai felett. A tranzakcióban utóbbi mellett

  • a Konzum Management Kft.,
  • a Konzum PE Magántőkealap,
  • a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., valamint
  • a KPE Invest Kft. vesz részt.

A délutáni órákban megérkezett a bejelentés is, miszerint az ország legnagyobb szállásadó cégét fogják összegereblyézni Mészárosék.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.