2p

Leemelték a számláról a tartozást, okozva "némi problémát" az intézmény működésében, és ez valószínűleg nem egyedi eset. A NAV cáfol.

A Népszava arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) inkasszóval szedte be a Jászberényi Szent Erzsébet kórház mintegy 57 millió forintos közteher-tartozását. Az összeg leemelése az intézmény számlájáról "némi problémát" okozott a kórház napi fizetési kötelezettségeinek teljesítésében.

A lap két budapesti kórházat, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézetet, valamint a Károlyi Sándort – is talált a NAV-nál a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájában, ebből arra következtet, hogy az eset valószínűleg nem egyedi.

Megkérdezték a kórházfenntartót is, hogy hányszor és mely kórházakban fordult elő ilyesmi, illetve arról, hogy mit jelent egy kórház számára, ha rákerül erre a listára.

"Értesüléseivel ellentétben hazánkban nincsen fizetésképtelen, állami fenntartású kórház. Kórházaink gazdasági működése stabil, köszönhetően a kormányzati beavatkozásoknak"

- jött a válasz, de nem a feltett kérdésekre az Országos Kórházi Főigazgatóságtól.

Március végén az egészségügyi intézmények tartozása már közel 110 milliárd forint volt, és ez az összeg nagyjából havi 20 milliárddal nő idén.

Cikkünk megjelenése után a NAV azt írta lapunknak:

"Álhír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal inkasszót hajtott végre a Jászberényi Szent Erzsébet kórház számláján. A valóság ezzel szemben az, hogy a NAV sem most, sem a korábbiakban nem folytatott végrehajtási eljárást a jászberényi kórházzal szemben."
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!