2p

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárt is meghallgatná a parlament Népjóléti Bizottsága előtt annak ellenzéki elnöke. Ehhez azonban a napirendet a kormánypárti képviselőknek is el kell fogadniuk.

Kedden délelőttre összehívta az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülését Varga Zoltán, a plénum DK-s elnöke, melyen meghallgatná Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárt is – derül ki a parlament honlapjáról. A politikus lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta,

„katasztrofális állapotban van az egészségügy, és a kormánynak felelnie kell érte”.

Mint az elnök fogalmaz, „az egyik legsúlyosabb bűnük az egészségügy tönkretétele, így alaposan ki fogjuk kérdezni Takács Péter államtitkárt, aki a Népjóléti Bizottság ülésén fogja képviselni a kormánypártot”.

Az ellenzéki honatya Takács Péter államtitkárra kíváncsi. Fotó: MTI
Az ellenzéki honatya Takács Péter államtitkárra kíváncsi. Fotó: MTI

Varga hozzáteszi, az ülésre meghívta „a kormányzati boszorkányüldözés legújabb áldozatának”, a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának a vezetőit is.

A 11 órakor kezdődő bizottsági ülésen egy kormányelőterjesztés részletes vitája, illetve ellenzéki indítványok tárgysorozatba vételének kérdése is szerepelhet. Kérdés, hogy az államtitkár eleget tesz-e a meghívásnak, valamint hogy a bizottság kormánypárti többsége elmegy-e az ülésre, és azon elfogadják-e az ellenzéki elnök által előterjesztett napirendet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!