2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A múlt héten jött a hír, hogy menesztették az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét, de a honlapon még mindig ő látható, mint az intézmény igazgatója. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetésében történt múlt heti "lefejezések" után még mindig ott mosolyog a három vezető közül kettő az egészségügyi csúcsintézmény honlapján. Tehát úgy tűnik, a menedzsment egy részének eltávolítása után nem az volt az első feladatuk, hogy korrigálják a honlapjukat.

Jenei Zoltán, az OKFŐ leváltott igazgatójának nem csak a portréja, de önéletrajza és 2021. február 4-i köszöntője is fent van még, amiben így írt:

„Az OKFŐ minden erejével arra törekszik, hogy az irányítása alá tartozó egészségügyi intézményekben a biztonságos, nyugodt és kiegyensúlyozott gyógyító munka mellett a költséghatékonyság és az átláthatóság is központi szerephez jusson.”

Még mindig Jenei Zoltán van feltüntetve igazgatóként. Fotó: okfő
Még mindig Jenei Zoltán van feltüntetve igazgatóként. Fotó: okfő
Azt is írta: „A feladat hatalmas, mert egy évtizedeken át berögzült, megkövesedett rendszeren kell változtatni”. 

Miklovicz Zoltán volt informatikai főigazgató-helyettes 2023 áprilisi fotója szintén fent van még, mely alatt addigi sikeres önéletrajza olvasható.

Egyedül Tóbiás Tamás gazdasági igazgató fényképe és önéletrajza nincs fent a három leváltott vezető közül.

Múlt héten jött a hír, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a hatalmas méretűre duzzadt kórházi adósságok miatt azonnali hatállyal menesztette Jenei Zoltánt, az OKFŐ főigazgatóját, akit 2021elején neveztek ki az egészségügyi csúcsintézmény élére.

A Medical Online értesülései szerint az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tette felelőssé a kormányzat. Azóta kiderült, hogy Szondi Zita, az OKFŐ megbízott főigazgatójának javaslatára Orbán Viktor felmentette tisztségéből Tóbiás Tamás gazdasági és Miklovicz Zoltán informatikai főigazgató-helyettest is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!