2p

Az MHRA a közelmúltban jóváhagyta a SKYCovion nevű, Gates által támogatott új Covid-oltást, amelyet 18 év felettiek számára engedélyeztek. Az alapítvány jelentős részesedéssel rendelkezik a Pfizerben és a BioNTechben gyógyszergyárban.

A Microsoft társalapítója, Bill Gates és alapítványa, a Bill & Melinda Gates Alapítvány megvette az egészségügyi szabályozót, amely jóváhagyta az új Covid-oltását.

Az Egyesült Királyság Medicine & Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) egészségügyi hatósága adott ki sürgősségi engedélyt különböző vakcinákra. 2021 júniusában az MHRA meghosszabbította a Pfizer/BioNTech mRNS-oltások sürgősségi engedélyét a 12 és 15 év közötti gyermekek számára az Egyesült Királyságban. A döntés az ügynökség klinikai vizsgálati adatain alapult, amelyek a vezérigazgató, Dr. June Raine állítása szerint bizonyították a Pfizer vakcina biztonságosságát és hatékonyságát ebben a korcsoportban, az előnyök pedig meghaladják a kockázatokat. A kritikusok azonban azzal érvelnek, hogy az állítás ellentmond egy másik, kisebb méretű tanulmány eredményeinek, amely azt mutatta, hogy az érintett gyermekek körében magas a mellékhatások aránya - írja a Napi.hu.

Bill Gates ebbe is beszállt. Fotó: MTI/EPA
Bill Gates ebbe is beszállt. Fotó: MTI/EPA

A Pfizer klinikai vizsgálatában 1127 gyermek vett részt, de csak 1097-en fejezték be a vizsgálatot. Az FDA nyilvánosan elérhető információi nem tartalmazzák a visszalépések okait. Ezen aggodalmak ellenére az MHRA sürgősségi engedélyt adott a Pfizer/BioNTech vakcina gyermekeknél történő alkalmazására.

Az a tény, hogy Bill Gatesnek mind a Pfizerben, mind a BioNTechben vannak pénzügyi érdekeltségei, valamint ő az MHRA elsődleges finanszírozója, kérdéseket vet fel a döntéshozatali folyamatban fennálló esetleges összeférhetetlenséggel kapcsolatban.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány 2002-ben részesedést szerzett a Pfizerben, és 2020 szeptemberében növelte értéküket a médiában való népszerűsítéssel. A CNBC-nek adott interjú során Gates kifejezte bizalmát a Pfizer vakcina iránt, jóllehet nem rendelkezik hivatalos orvosi vagy tudományos képesítéssel. Ezenkívül az alapítvány 55 millió dollár értékben vásárolt részvényeket a BioNTech-ben, röviddel a Covid-19 világjárvány 2019-es kezdete előtt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!