1p

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján szerdán.

Azt írták: megtorpant a múlt heti mérséklődés, és a 41. héten - emelkedett értéken - stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja. Hozzátették: a települések kétharmadát stagnáló tendencia jellemzi, de emelkedést mértek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen és Szombathelyen. Csökkenés egyedül Debrecent jellemzi.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Nyíregyházán és Pécsen a "magas", a többi 20 mintavételi helyen az "emelkedett" tartományba esik.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!