2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Sok orvos január óta nem kapott fizetést.

A Honvédkórház számos orvosa és szakdolgozója nem annyi bért kapott, mint amennyi szerintük havi illetményként járna - írja a Népszava. Voltak ápolók, akiknek 60, 100, 130 ezer forinttal utaltak kevesebbet. Miközben akadt olyan fiatal orvos, aki mindössze 23 ezer forintot kapott havi bérként. Állítólag az esetek túlnyomó többségében a pótlékokat, béren kívüli juttatásokat nem utalták át az érintetteknek, és amit kifizettek, azt is rosszul.

Van olyan fiatal orvos, aki 23 ezer forintnyi bért kapott. Fotó: Wikimedia Commons
Van olyan fiatal orvos, aki 23 ezer forintnyi bért kapott. Fotó: Wikimedia Commons

A január elsején végrehajtott átszervezés eredményeként a Honvédkórház egyik része a honvédség felügyelete alatt maradt, míg a civilekkel kapcsolatos feladatokat új egészségügyi szolgáltatóként az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház nevű szervezet vette át. Az új intézmény irányítása a belügyminiszterhez került, a civil egészségügyi ellátáshoz kötődő orvosok, szakdolgozók és egyéb nem katonai alkalmazottak szolgálati jogviszonyban folytatják. Az átszervezés azonban nem ment bonyodalmak nélkül, legalábbis ami a fizetéseket illeti, ugyanis több mint kétezer ember vár még mindig az első bérfizetésre. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a lap megkeresésére azt közölte, hogy a problémák kezelése már megtörtént, és az esetlegesen elmaradt járandóságokat hóközi kifizetés keretében utalják a számlákra. Megígérték azt is, hogy a téves adminisztráció miatt nem érhet hátrány egyetlen foglalkoztatottat sem. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!