2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Állítólag megszületett már a döntés, hogy további egészségügyi intézményeket olvaszthatnak be a Merkely Béla által vezetett Semmelweis Egyetembe.

"Úgy tudni, már van politikai döntés arról, hogy az alapítványi formában működő egyetemhez kerül az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, valamint az Országos Mozgásszervi Intézet, melynek része az egykori Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet és az Országos Reumatológia és Fizikoterápiás Intézet, valamint az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Rehabilitációs és Krónikus Utókezelő Intézete - tudta meg a Népszava.

Merkely Béla vezeti a Semmelweis Egyetemet. Fotó: Youtube
Merkely Béla vezeti a Semmelweis Egyetemet. Fotó: Youtube

A lap kormányközeli forrásra hivatkozva azt is írja, hogy a későbbiekben az országos kardiológiai intézeten kívül valamennyi országos intézet működtetését megkapná a Semmelweis Egyetem (SE).

A most tervezett integrációval is értékes ingatlanok kerülhetnek át az állami vagyonból alapítványiba.

Mint emlékezetes, júniusban állapodott meg a Semmelweis Egyetem az Országos Kórházi Főigazgatósággal arról, hogy a Dél-pesti Centrumkórház Merényi telephelye és az ott ellátott feladatok is az egyetemhez kerülnek. A Merényiben működött sok más mellett a főváros egyik nagy forgalmat bonyolító baleseti sebészete. Ez az ellátás és a Merényi Gyáli úti ingatlana azóta a Semmelweis Egyetemhez került.

Ez a vagyonátadás jelentős fordulat az Orbán-kormányok egészségpolitikájában. Az előző kabinet humánminiszterének egyik határozott törekvése volt az országos intézetek és azok önállóságának megerősítése,

a lap szerint most úgy tűnik, éppen Kásler Miklós által kialakított struktúrát bontják le.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!