2p

Közel hárommillióan használják az EgészégAblak alkalmazást a kormány szerint, nyártól jön az időpontfoglalási funkció.

Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1-en. 

Rétvári Bence elmondta, az alkalmazást már 2,9 millióan töltötték le, abba havonta átlagosan két és fél milliószor jelentkeznek be, és kilencmillió dokumentumot töltenek le onnan.

Az ingyenes alkalmazást bárki, bármilyen okostelefonra letöltheti. Az első belépésnél kell megadni a taj-számot, az Ügyfélkapu-azonosítót és -jelszót, utána már a telefonon használt azonosítóval lehet hozzáférni az információkhoz. Minden, rólunk nyilvántartott egészségügyi adathoz hozzáférhetünk, ezek a dokumentumok "ott lehetnek a zsebünkben" állandóan - fejtette ki az államtitkár. A szülők gyermekeik dokumentumait, receptjeit, leleteit is láthatják.

Az alkalmazásban hozzáférhetők a laboreredmények, a kiváltott és ki nem váltott receptek, a gyógyszerek betegtájékoztatói, a zárójelentések, a már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetők. Annak is utánanézhet a beteg, hogy korábban milyen gyógyszert kapott, vagy ellenőrizheti, mikor jár le a recept. A beérkezett laboreredményről a telefon értesítést küld, így nem kell többször érdeklődni, és az is hasznos lehet, hogy a szükséges leleteket nem az orvosnak kell előkeresnie, hanem a beteg a mobilján megmutathatja neki.

Rendszeresen bővülnek az alkalmazás funkciói, ezen a nyáron az időpontfoglalást fejlesztik majd fokozatosan - tudatta Rétvári Bence. A járóbeteg-szakrendeléseknél már most is lehet látni az időpontokat a pontos helyszínnel, és adott esetben le is lehet mondani az időpontot. Ezután viszont már a beteg maga foglalhat majd időpontot, a szakrendelők fokozatosan bővülő körénél - közölte az államtitkár.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!