<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az Affidea, a fejlett képalkotó diagnosztikai eljárások, a járóbeteg- és daganatos betegellátás legnagyobb európai szolgáltatója nyerte az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját, még pedig azért, mert csökkentett dózisú CT-t használnak betegeiken.

A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva.

CT-vizsgálat. Fotó: DepositphotosCT-vizsgálat. Fotó: Depositphotos

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív Dózismenedzsment Programjával nyerte el a díjat.

A program keretében a vállalatcsoport havonta több mint 75 000 CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40 százalékkal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, így növelve a páciensek biztonságát, a magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében.

A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban - amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítéséért egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak.

A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelyben lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jód dózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció részleteiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll).

A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges kontrasztanyag beadást.

Dr. Alessandro Roncacci orvosigazgató alelnök kijelentette: „Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy tökéletesen megfelelünk a 2013/59-es Euratom-irányelvnek azáltal, hogy azonosítjuk a valós idejű eltéréseket, szabványosítjuk és optimalizáljuk a CT-protokollokat, miközben betartjuk a képminőség és a fokozott betegbiztonság aranyszabályait. 2023-ra ambiciózus terveink szerint bevezetjük a Dózismenedzsment Programunk új verzióját az Affidea összes leányvállalatánál, az összes országban, a legmagasabb betegbiztonsági szabványok iránti elkötelezettségünktől vezérelve.”

Horváth Ágnes az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán így nyilatkozott: "Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50 százalékkal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szakmai színvonal biztosításával, szigorú klinikai protokollok mellett és az innovatív eszközök hatékony kihasználásával tovább csökkentsük a vizsgálataink sugárterhelését.”

Ez a díj az idén a második elismerés, amellyel az Affidea teljesítményét jutalmazták. Júniusban ugyanis a vállalat elnyerte az Év Diagnosztikai Szolgáltatója címet a HealthInvestor Awards 2022-n.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.