1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Érdekes intézkedések bevezetéséről beszélt a Belügyminisztérium államtitkára egy konferencián, az orvosok nem fogadták jól a szigorú ellenőrzésről szóló terveket.

Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a Magyar Kórházszövetség konferenciájának csütörtöki, második napján szólalt fel. Elmondta, hogy a tervek szerint az év végéig Pintér Sándor utasítására valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert vezetnek be.

A Népszava tudósítása szerint erről elmondta Lengyel László, hogy "az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni".

Indoklásként ezt tette hozzá a helyettes államtitkár:

"Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, hogy kell lenni valami okának. [...] Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát.”

Az előadás alatt a lap tudósítása szerint gyakran hallatszott "morgolódás" az orvosok és intézményvezetők alkotta közönség soraiból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!