2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén 16 milliárdos árbevételre számít a magánegészségügyi szolgáltató, további fejlesztésekről is döntöttek az alapítók, miután kivásárolták a pénzügyi befektetőket.

A Doktor24 Medicina Zrt. magánegészségügyi szolgáltató cégcsoport az idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárddal szemben - közölte a társaság azt követően, hogy Kóka János és Lancz Róbert alapító-tulajdonosok kivásárolták a pénzügyi befektetőket és fejlesztésekről döntöttek.

Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztat, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolít. Országszerte 8 kórházban és klinikáján 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtet - közölte a társaság.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója
Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Doktor24

A tranzakció kapcsán a tulajdonosok átvilágították a vállalkozást, és fontos döntéseket hoztak. Elhatározták a budai Multiklinika és a Váci úti központjuk bővítését, új diagnosztikai berendezések beszerzését, illetve további szakmák elindítását a műtéti és járóbeteg területeken egyaránt. A Doktor24 közfinanszírozott ortopédiai centrumának otthont adó tatai Kastélypark Klinika átvizsgálását követően annak átalakítását, fejlesztését határozták el.

A Doktor24 a következő években új kórházfejlesztésekkel és felvásárlásokkal kívánja tovább növelni a piaci részesedését.

A Doktor24 Multiklinikájának egy szobája a kelenföldi OneBudapestben
A Doktor24 Multiklinikájának egy szobája a kelenföldi OneBudapestben
Fotó: Doktor24

A közleményben felidézték, hogy a cég 2021-ben avatta fel több mint 3 milliárd forintos befektetéssel létrehozott budai központi kórházát, a Multiklinikát, de az elmúlt években aktívan terjeszkedett vidéken is. 2021 szeptemberében a Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. megvásárolta a Life Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját. 2022 januárjában került a cégcsoporthoz a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft., júniusban pedig a dél-alföldi régió piacvezető egészségügyi szolgáltatója, a MediTeam Zrt.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!