1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Covid örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben sehol sem emelkedik az országban, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma viszont rohamtempóban emelkedik.

Az 5. héten a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlag tekintetében stagnálást mutat - közölte csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés egyik mintavételi hely esetében sem jelentkezett. Enyhe csökkenés az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási terültén, valamint Egerben, Győrben, Szekszárdon és Szolnokon tapasztalható.


Az NNK arról is adott ki jelentést csütörtökön, hogy 2024. január 29. és február 4. között az országban 47 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 271 000 fő akut légúti fertőzés tüneteivel. Az orvosok által vizsgálatra beküldött minták között az influenza pozitivitási arány 32,8 százalék, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 4,5 százalék volt. 

Az NNK által közölt adatokból kiderül: az influenzaszerű megbetegedések miatti mentőhívások száma gyors tempóban emelkedik:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!