1p

A kormány határidőre benyújtotta az ellenkérelmet a strasbourgi bírósághoz.

Egy 14 oldalas ellenkérelmet állított össze a magyar kormány a strasbourgi bíróságnak a méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel ügyében. Ennek összegzésében a kormány arra kéri a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak a kérelmet, vagy állapítsa meg, hogy az alkotmányjogász jogai nem sérültek a megadott pontokon. A magyar államot Tallódi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Főosztályának főosztályvezetője képviseli az ügyben - írja a Telex. Ráadásul Tallódi szerint a bíróság a Pretty kontra Egyesült Királyság ügyben már válaszolt Karsai összes felvetésére.

Karsai Dániel azt írja a Facebook-oldalán, hogy a bíróság kétnaposra bővítette a tárgyalást; szakértőket is meghallgatnak és két szervezetnek, a Dignitasnak és a European Centre for Law and Justice-nak is megengedte a beavatkozást, azaz írásbeli észrevételek benyújtását.

Karsai Dánielnél tavaly augusztusban diagnosztizáltak ALS betegséget, lapunk nemrég készített interjút az ügyvéddel, melyet a dobozra kattintva olvashat el. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!