1p

A békéscsabai részlegen hétvégenként nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás - akit tudnak, hazaküldenek, akit nem, azt átviszik Gyulára.

Átszervezik az intézményen belüli betegutakat a Békés Vármegyei Központi Kórházban, szeptember 1-jétől a békéscsabai részlegen hétvégenként nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás - közölte az intézmény.

A békéscsabai kórház főbejárata. Fotó: Juhász Zoltán / BékésWiki
A békéscsabai kórház főbejárata. Fotó: Juhász Zoltán / BékésWiki

Mint írták, a békéscsabai Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől péntek 16 óráig biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Pénteken a betegeket - amennyiben egészségi állapotuk megengedi - 16 óráig hazabocsátják.

Ha a gyermekeknek hétvégén is szükségük van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra; a kezelésüket ott folytatják a teljes gyógyulásig.

Az MTI által szemlézett közemény szerint az intézkedés várhatóan december 31-ig marad érvényben.

A békéscsabai alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét a változás nem érinti. A gyulai kórházban a gyermekgyógyászati ügyeleti járó- és fekvőbeteg ellátás a hét minden napján, 24 órában biztosított - írták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!