2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állami egészségügy ma nem tud olyan minőséget nyújtani, mint akár öt évvel ezelőtt - véli a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Az állami egészségügy ma nem tud olyan minőséget nyújtani, mint akár öt évvel ezelőtt - mondta egy interjúban a Magyar Orvosi Kamara elnöke, és jelezte: időpontot fog kérni Pintér Sándorhoz, hogy „a bizalmat helyreállítsuk, mert bizalmi törés az van”.

Álmos Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, ahol elmondta: azt látja a legnagyobb problémának, hogy kifejezetten orvosellenes hangok vannak: bilincsben visznek el orvosokat, az hangzik el az államtitkártól, hogy az orvosok lusták. Ha nem nyerik el az egészségügyben dolgozók bizalmát, akkor nem fog menni az átalakítás - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a beteget kell a középpontba helyezni, és rá kell jönni, hogyan működhet együtt a magán- és az állami egészségügy.

Azt is kijelentette:

“Nem várhatja el a magyar társadalom, hogy ennyi pénzből olyan egészségügyi ellátást kapjon, mint ami mondjuk Nyugat-Európában van, mert az egyszerűen kétszer annyiba kerül”.

Ha nincs kétszer annyi pénz, mitől lenne kétszer olyan jó ellátás? Fotó: Depositphotos
Ha nincs kétszer annyi pénz, mitől lenne kétszer olyan jó ellátás? Fotó: Depositphotos

Álmos Péter korábban arról beszélt, aki teheti, kezdjen el takarékoskodni az egészségügyi ellátására. Most azt mondta: tudja, hogy sokak számára ijesztően hathatnak a szavai, és nagyon fontosnak tartja a kamara, hogy a lakosság hozzáférjen az egészségügyi ellátáshoz, ami megfizethető is legyen a számukra. Viszont nem ez a realitás.

Az Mfor reggeli vezércikke az egészségügyi átalakításnak nevezett folyamat újabb állomásával foglalkozik: végigvettük, kik helyettesítik most az év végén elküldött kórházi vezetőket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!