2p

Nem kizárt, hogy leállítják a Dürer Park irodakomplexum építését, ha nem jön a pénz.

Rövid időn belül felfüggeszthetik azt a hatalmas építkezést, amit a Városliget sarkán irányít a Tiborcz István és Garancsi István által jegyzett projektcég, a Dürer Befektetési Kft. A vállalat ugyanis mindeddig nem kapott ígéretet arra, hogy a kormány, amelyik megvette az irodakomplexumot, hajlandó kifizetni azt a többletet, mintegy 20 milliárd forintot, amit a költségnövekedésekre hivatkozva követel a vállalat – számolt be a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy a kormány pénzhiányra hivatkozva elutasította a követelést.

A Dürer Park látványterve, vagyis ilyen lesz, ha befejezik
A Dürer Park látványterve, vagyis ilyen lesz, ha befejezik
Fotó: durerpark.hu

A portál szerint a két NER-es nagyvállalkozó nem csupán az építőipari árak időközbeni megemelkedésére hivatkozott, hanem arra is, hogy a kormány késlekedése miatt a beköltöző állami szervek extra kéréseit is csak magasabb áron tudnák teljesíteni.

A minisztérium azt is hozzátette, hogy a felfüggesztés esetén a vételárnövekmény mellett várhatóan „további költség és kártérítés igénye is felmerülne az eladó részéről”, ráadásul az érintett állami szervezetek továbbra is kénytelenek lennének a jelenlegi helyükön bérleti díjakat fizetni – toldotta meg az újság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!