1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy jól eldugott szerződés szerint az állam valahol talált 244 milliárd forintot a Bosnyák téri beruházás átvételére.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései között bukkant rá arra az iratra, amely szerint megveszik a Bosnyák tér mögött, a helyi lakosok és az önkormányzat tiltakozása ellenére is megindított ingatlanberuházást a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft.-től.

A szerződés értéke 244 milliárd forint, ez Hadházy szerint nagyságrendileg megfelelne a pedagógusok által követelt béremelés értékének.

A Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. a Bayer Construct leánycége, amelynek a NER egyik kedvelt vállalkozója, Balázs Attila a fő tulajdonosa. A cég beszámolója szerint a Bayer tavaly a legfontosabb építőipari és ingatlanos cégek közé emelkedett az országban, a profitot azonban a "rossz időkre készülve" benne hagyták a tulajdonosok a cégben.

Hadházy Ákos szerint a zuglóiak számára többszörösen hátrányos ügyletre azért lehetett szükség, mert az emelkedő költségek és a magas kamatok miatt a cég "nagy bajban lehet".

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!