3p

Bár a várható új tulajdonos nem nyilatkozik arról, mit akar kezdeni a Közép-európai Egyetem (CEU) által bérelt belvárosi ingatlannal, várhatóan hotel és vendéglátó hely lesz belőle.

Belváros-Lipótváros fideszes többségű képviselő-testülete három kerületi tulajdonban lévő ingatlan eladásáról döntött csütörtökön – írta az rtl.hu. A legértékesebb a Central-European University (CEU) által korábban bérelt Zrínyi utcai épület volt.

A több részből álló, összesen 2200 négyzetméter területű ingatlan a testület elé benyújtott javaslat szerint 1,864 milliárd forintért kelhet el. A meghirdetett ár éppen ennyi volt, de miután a nyílt pályázatra csak egy cég jelentkezett, ez az ajánlat is elég lehet. (A kerület tájékoztatása alapján a pályázati eljárás hivatalosan még nem zárult le teljesen, így még nincs végeredmény.) A vevő egy ZO Invest Zrt. nevű cég lehet, amelyet idén július végén alapítottak. A vállalat tulajdonosa T. Zsuzsanna, aki korábban más ingatlanos cégekben is érdekelt volt. Ügyvezetője a belvárosban számos vendéglátóhelyet üzemeltető Lefkovics György lánya.

Amikor a csatorna munkatársai érdeklődtek, hogy mit terveznek az igen értékes ingatlannal, a cégadatbázisban található adatok alapján egy tomgeorge.hu végződésű e-mail-címre kellett küldeni a levelet. Az ezt birtokló a vállalat részben Lefkovics György, részben Sztanó Tamás tulajdonában van. A két vendéglátós 30 éve üzletel együtt. Korábban bérlőként több V. kerületi ingatlan tulajdonjogát is megszerezték, a helyi szabályok alapján kedvezményesen. Lefkovics György az elmúlt évtizedekben több budapesti vendéglátóhelyet üzemeltetett. Hozzá tartozik például a Tom George, a Leroy és a Kyoto Budapest. Sikereit sokan részben annak tudják be, hogy jó kapcsolatot ápol a mindenkori politikai vezetéssel.

Személyét kapcsolatba hozták például a kerület volt polgármesterével, Rogán Antallal. Lefkovics György az rtl.hu-nak erről azt mondta: jó polgármesternek tartotta Rogánt, de nem állt kapcsolatban vele.

 A CEU által korábban bérelt épület hasznosításáról a cég ügyvezetője nem akart nyilatkozni: „A pályázat eredményéről semmilyen információval nem rendelkezünk. Még nem történt meg a nyertes pályázó kihirdetése, ennek okán az ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban jelenleg nem kívánunk nyilatkozni”.

Az ingatlan jellegéből adódóan várhatóan szálláshellyé alakítják át az épületet.

Az önkormányat a CEU egykori bérleménye mellett eladná a Dorottya utcai bezárt postát, valamint egy Papnövelde utcai pincét is. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!