<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Közben zajlik az ázsiai üzletember másik nagy fővárosi beruházása is.

Júniusban nyílik a teljes nevén Four Points by Sheraton Budapest Danube szálloda a XIII. kerület szívében, az Adnan Polat török nagyvállalkozó cége (Polat Holding) által épített Duna Pearl vegyes funkciójú (lakó, kiskereskedelmi és hotel) komplexumban. A 105 szobás szállodát az Accent Hotel Management cég üzemelteti. Az új ingatlanegyüttes építése a tervek szerint halad.

Így fog kinézni az új Sheraton hotel Budapesten. Fotó: Accent Hotels Management
Így fog kinézni az új Sheraton hotel Budapesten. Fotó: Accent Hotels Management

A szálloda fő célcsoportja az üzletemberek, az ingatlan egy 50 fő befogadására alkalmas tárgyaló- vagy rendezvénytermet is kínál. A hamarosan elkészülő hotellel együtt az Accent Hotel Management cég immár 27 szállodát üzemeltet Magyarországon és Ausztriában. 

„A Marriott 30 hotelmárkájából már hat képviselteti magát Magyarországon. A következő két évben további bővülés várható, példaként említve a Dorothea Hotelt, az Autograph Collectiont és a W Budapestet” - mondta Silvija Lovreta, a Marriott International délkelet-európai nemzetközi szállodafejlesztési vezetője.

Adnan Polat cége már gőzerővel dolgozik az ennél jóval nagyobb léptékű, ugyancsak vegyes funkciójú beruházásán az egykori Közvágóhíd helyén a IX. kerületben. Ott sok száz lakás, irodák, hotelek és üzletek is lesznek. A City Pearl névre keresztelt projekt első nagy épülete már szerkezetkész. A cég honlapján most már a második ütem értékesítéséről cikkeznek. 

Az egykori Közvágóhíd helyén épülő lakópark és irodaház. Fotó: mfor/Mester Nándor
Az egykori Közvágóhíd helyén épülő lakópark és irodaház. Fotó: mfor/Mester Nándor

Orbán Viktor kormányfő az elmúlt években többször is együtt mutatkozott a török vállalkozóval. Polat és cégei az ingatlanpiac mellett jelentős energiaipari beruházásokat is terveznek Magyarországon.