2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hat nem lakás célú ingatlant értékesítésre készül a főváros V. kerülete, Belváros-Lipótváros fideszes többségű önkormányzata. A csomag összértéke kicsivel meghaladja a 2,3 milliárd forintot.

A tervek szerint hat, nem lakás célú ingatlant értékesít Belváros-Lipótváros fideszes többségű önkormányzata, a csomag összértéke pedig meghaladja a 2,3 milliárd forintot – derült ki az erről szóló bizottsági előterjesztésből, amit a rtl.hu szúrt ki.

Az eladásra szánt ingatlanok között szerepel az egyik bezárt posta, a CEU volt központja, valamint egy olyan ingatlan is, amelynek utcáját a tervek szerint hamarosan felújítják, így várhatóan emelkedik majd az értéke is. Az ellenzék szerint éppen ezért várni kellene az eladással is.

Lesz bevétele rendesen Belváros-Lipótváros önkormányzatának. Fotó: Facebook
Lesz bevétele rendesen Belváros-Lipótváros önkormányzatának. Fotó: Facebook

Az önkormányzat azt közölte, hogy egyebek mellett társasházak felújítására, iskolák fejlesztésére és egészségügyi eszközök beszerzésére fordítják majd az ingatlanokból befolyó pénzt.   

A lap azt is írja, hogy a kormánypárti Szentgyörgyvölgyi Péter vezette kerület pályázat útján válik meg az összesen 2900 négyzetméternyi ingatlancsomagtól, bár a részvételhez szükséges dokumentációk a bizottsági papírok szerint csak 8 napig lesznek elérhetők, ezekért ráadásul 300 ezer forintot is fizetni kell.

Az V. kerületi önkormányzat a lap kérdésére azt közölte: az ingatlanok forgalmi értékét minden esetben igazságügyi szakértő készíti el, ennek során egyebek mellett figyelembe veszik az adottságokat, az elhelyezkedést, valamint a műszaki állapotot is. 

A mostani csomagban a CEU volt épülete jelenti a legnagyobb tételt, a több helyrajzi számon lévő, de összetartozó ingatlanért ugyanis összesen legalább 1,86 milliárd forintot kell fizetni. Ez – miután az épület 2166 négyzetméteres – nagyjából 860 ezer forintos négyzetméterárnak felel meg. (Az értékbecsléseket a Vagyonkezelő Zrt. készítette.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!