2p

A Nemzeti Választási Iroda kitette a honlapjára a Fidesz-KDNP fővárosi listáját. A listát Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt vezeti.

Április 11-én derült ki, hogy Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke, pedig a Fidesz Budapesti Választmánya 2023. október 19-én tartott tisztújító ülésén két évre újra Láng Zsoltot választották meg a párt budapesti elnökének. Most pedig már olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján a Fidesz-KDNP budapesti listája, amit az Index szúrt ki.

Szentkirályi Alexandra vezető a Fidesz-KDNP fővárosi listáját
Szentkirályi Alexandra vezető a Fidesz-KDNP fővárosi listáját
Fotó: MTI

A Fidesz-KDNP kilencvenhat nevet számláló fővárosi listájának első tizenöt helyezettje a következő:

 1. Szentkirályi Alexandra
 2. Sára Botond
 3. Böröcz László
 4. Janó-Veilandics Franciska
 5. Varga Zsoltné Szalai Piroska
 6. Szécsényi Dániel
 7. Havasi Zoltán
 8. Sinkovics Krisztián Ádám
 9. Radics Béla
 10. Böjthe Péter
 11. György Bence István
 12. Elekes Tamás
 13. Tóth Réka Kamilla
 14. Szarvas Attila Sándor
 15. Szilágyi Demeter

A 2019-eshez képest alapjaiban változott meg a fővárosi választási rendszer, a kerületi polgármesterek helyett a listákról bejutó képviselőkkel töltik fel a közgyűlési helyeket. A Fidesz sorcserét hajt végre a fővárosban, a közzétett lista várhatóan bejutó része jelentős részben alátámasztja ezt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!