1p

A Századvég megkérdezte az embereket, kire szavaznának, ha Szentkirályi Alexandra nem indulna. Itt az eredmény.

Karácsony Gergelyt a fővárosiak 40 százaléka látná szívesen Budapest élén, Vitézy Dávidot 28 százalék, Szentkirályi Alexandrát 27 százalék, míg a Mi Hzánk jelöltjét, Grundtner Anrdást 2 százalék – derül ki a kormányközeli Századvég közvélemény-kutatásából, amit a Fidesz-közeli Mandiner tett közzé. Ugyanakkor Szentirályi Alexandra indulása nélkül Karácsony Gergely 42 százalékot szerezne, Vitézy Dávid 48-at, Grundtner András pedig 4-t – áll a kutatásban.

Karácsony Gergely nyeregben érezheti magát?
Karácsony Gergely nyeregben érezheti magát?
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A felmérés hasonló adatokat hozott, mint a Medián május végi kutatása, melyet az LMP megbízásából készített.

A felmérés szerint Vitézy Dávidról van a leginkább kedvező véleménye a fővárosiaknak (58 százalék pozitívan nyilatkozott), és az ő elutasítottsága a legkisebb (32 százalék). Ebben az összevetésben a fideszes jelölt áll a legrosszabbul, Szentkirályi Alexandráról 38 százaléknak van jó véleménye, 55 százaléknyian viszont kedvezőtlenül nyilatkoztak róla.

Az Mfor többi választási témájú cikkét ide kattintva olvashatja. >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!