1p

A református egyháznak rendkívül mozgalmas szerdája van.

Rövid időn belül második közleményét adta ki a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatal, azután, hogy tiszteletet kértek az általuk méltatlannak ítélt hangnem miatt.

A mostani bejelentés azonban arról szól, hogy megvan Balog Zoltán lehetséges utódja a zsinat lelkészi elnöki tisztségén: Pásztor Dániel tiszáninneni püspök veheti át a feladatot.

Az alelnöki posztot Steinbach József dunántúli püspök kaphatja majd. Ahogy arról korábban is írtunk, Balog még a kegyelmi botrány csúcsán, február 16-án mondott le a pozícióról:

Az erről szóló döntés hivatalosan majd az április 24-25-re tervezett zsinati ülésen születhet meg, nagy izgalmak azonban aligha várhatóak, hiszen a két jelölést támogató négy református püspök listája a következőképen néz ki:

  • Balog Zoltán - püspök, Dunamelléki Református Egyházkerület
  • Pásztor Dániel - püspök, Tiszáninneni Református Egyházkerület
  • Steinbach József - püspök, Dunántúli Református Egyházkerület
  • Dr. Fekete Károly - püspök, Tiszántúli Református Egyházkerület

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!