2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Összesen 23 ingatlanért 80 millió eurót fizetett a kormány. 

Alaposan bevásárolt az elmúlt években külföldi ingatlanokból a magyar állam: az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta legalább 30 milliárd forintért vett épületeket a világ különböző országaiban. - írja az rtl.hu saját értesülései alapján. Ez a számítás ráadásul csak azokra a vagyonelemekre terjed ki, amelyekben valamilyen hivatalos – jellemzően külképviseleti vagy kulturális – munka folyik, a diplomaták elszállásolására szolgáló ingatlanlista ugyanis titkos.   

A müncheni ingatlan a csomag egyik legértékesebb darabja
A müncheni ingatlan a csomag egyik legértékesebb darabja
Fotó: Google Maps / rtl.hu

A portál listájában szereplő több mint 80 millió eurónyi összeget (amelyet zömében euróban, részben pedig dollárban és helyi pénznemben fizettek ki) 23 épületre költötték, az ingatlanok között akad palota és kúria is. 

A legdrágább a müncheni főkonzulátus épülete volt, amelyért a magyar állam 2019 augusztusában 16,9 millió eurót, azaz nagyjából 6 milliárd forintot fizetett. A neoklasszicista épület a város egyik legelegánsabb területén fekszik, nem messze az Isar folyótól. 

Igen jelentős összeget fizetett Magyarország a pozsonyi nagykövetség épületéért is, amely 9,24 millió euróba került. A szlovák főváros belvárosában található ingatlan előző tulajdonosa a vagyonkezelő adatai szerint az OTP Buildings s. r. o. volt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!