1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kiszivárgott információk szerint volt szavazókör, ahol 68 szavazat ment rossz helyre, már száz feletti előnnyel vezet Karácsony Gergely.

A Telex Karácsony Gergely környezetéből úgy értesült, hogy a szerda kora délutáni állás szerint a korábbi 41-gyel szemben már 146 szavazat az előnye a regnáló, és egyszer már győztesnek kihirdetett főpolgármesternek Vitézy Dáviddal szemben.

Az újraszámlálás során egyébként általában nem találnak eltérést vagy csak egy-két szavazólapot kell átsorolniuk máshova, de voltak kirívó kivételek is. Egy szavazókörben például június 9-én 68, Karácsony Gergelyre leadott szavazatot soroltak be tévesen Vitézy Dávidhoz, egy másikban pedig 25 darab szavazólap került az egyik jelölt helyett a másikhoz, hibásan.

A Telex megkérdezte Vitézyt is, hogyan értékeli az újraszámlálás folyamatát.

„Ezen a ponton az látszik, hogy akár ezer vagy ezernél is több szavazólap minősítése fog változni - mondta Vitézy. - „Óriási szükség volt az újraszámlálásra, és ebből is látszik, hogy a választási törvénybe vissza kellene hozni az automatikus újraszámlálást az ilyen szavatkülönbségnél.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!