2p

Szerinte a kormány nem őt, nanem egy 21. századi progresszív, városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét a főpolgármester-választáson, a harmadik helyről.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest. Leállt a város fejlődése, nincs folyamatban semmilyen nagy közlekedési, köztérfejlesztési fejlesztés, útfelújítás. Ezen változtatni kell, mondta - ismerteti az MTI.

Vitézy Dávid hisz a vízió megggyőző erejében
Vitézy Dávid hisz a vízió megggyőző erejében
Fotó: Facebook/Vitézy Dávid

A következő nagy lépés, hogy „meghaladjuk azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott és végre fejlődő pályára állítjuk Budapestet” - emelte ki Vitézy.

Évtizedeken át azt állították, hogy rajtuk kívül nincs alternatíva, de bebizonyítottuk, hogy a budapestieket nem az orbánozás és gyurcsányozás érdekli, hanem a város valós ügyei: hogyan tegyük élhetővé és biztonságosabbá a külső kerületi csomópontokat, tisztábbá a közösségi közlekedést, vagy hogyan zöldítsük tovább a Népligetet.

Közölte, hogy a budapestiek részt vettek a programalkotásban, az 5700 beérkezett javaslatot pedig beépítették a részletes, 101 pontból álló szakmai programba, amelyet több mint 40 ezren le is töltöttek.

Vitézy Dávid elmondta, hogy egyik nagy párttal sem kötnek megállapodást, Gyurcsány embereit kirakják a Városházáról, és ott nem lesznek pártkáderek. Várhatóan széttöredezett lesz a Fővárosi Közgyűlés és, megválasztása esetén, ügyek mentén kíván majd együttműködni a pártokkal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!