2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Végre elítéltek egy tilosban járó polgármestert, de a teljes történet így sem ad túl sok örömre okot.

Az Átlátszó tegnap írta meg, hogy a Baranya megyei Kárász független polgármestere, Lép Péter és társai ügyében elmarasztaló ítélet született költségvetési csalás és hamis közokirat felhasználásának ügyében. A polgármestert a bíróság 1 millió 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el vele szemben 921 ezer forint értékben. Emellett 200 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Az ügyet végig követő Hadházy Ákos szerint azonban csak annak lehet örülni, hogy végre elítéltek egy hatalmával visszaélő polgármestert.

"Az ügyben azonban több a szomorú elem, mint az örömteli. Először is, nem egy ilyen van az országban, hanem jóval-jóval több. A közmunkásokkal való visszaélés ugyanúgy rendszerszintű, mint a közbeszerzések manipulálása. A nyomozati iratokban elképesztő történetek voltak még, amiből valamiért nem is lett vádemelés"

- teszi azonban hozzá a független országgyűlési képviselő, aki azt is kiemeli, hogy lehangoló, hogy hét évig tartott egy ilyen egyszerű ügyben az eljárás, illetve az is, hogy a tárgyalás során számos tanú beszélt arról, a faluban sokan tudtak a visszaélésekről, mégis zavartalanul folytathatta sokáig üzelmeit a polgármester.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!