1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sok ember magyar állampolgárságát vonta vissza az államfő.

A legfrissebb Magyar Közlönyben nyolc határozatban összesen 12 ember magyar állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin államfő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ellenjegyzésével. A határozatokban minden esetben az szerepel, hogy az illetők "a jogszabályok megszegésével" szerezték az állampolgárságot.

Az érintettek között egy az ukrán nagypaládi illetőségű család összesen hat tagja is szerepel, a legidősebb 1958-ban, a legfiatalabb pedig 2013-ban született a famíliában azok közül, akik mára virradóan már nem számítanak magyar állampolgárnak tovább.

A hvg.hu a nemrég életbe léptetett amerikai vízumszigorítást véli felfedezni a lépés mögött, és természetesen lehetséges is ilyen kapcsolat, ám hasonló állampolgárság-visszavonásokra korábban is rendszeresen sor került, még ha az egyszerre 12 ember szokatlanul nagy számnak is számít.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!