2p

Más nyugati vezető is ment már vonattal. Csak fel kell szállnia a magyar kormányfőnek.

Kijev-Bécs járatot indít december 10-től az ukrán állami vasúttársaság. A köztes fontosabb megállók között ott van Lviv, Csop és Budapest is - jelentette az UNN ukrán hírügynökség. 

Az ukrán vasúti cég egyik belföldi járata. Fotó: UNN
Az ukrán vasúti cég egyik belföldi járata. Fotó: UNN
Az ukrán állami vasúttársaság, az Ukrzaliznyitcja szerint olcsóbbak lesznek a jegyek, mint a most elérhető, más útvonalon, de ugyancsak az osztrák fővárosba tartó járatokon. Az ukrán szakaszra már most lehet jegyet venni, a külföldiekre pár nap múlva kezdik az internetes jegyértékesítést. Egy másodosztályú jegy Kijevből Bécsbe 2500 hrivnyába kerül, ezer hrivnyával kevesebbe, mint a jelenlegi útvonalakon (1 hrivnya=9,75 forint). 

A menetrendet úgy állították össze, hogy Kijev és Csop között éjszaka, az ukrán cég hálókocsijaiban lehet utazni. A reggeli ébredés után pedig nappal a Csop-Budapest-Bécs szakaszon a keskenyebb nyomtávú MÁV-vonatokra átszállva első és másodosztályú ülőkocsikban lehet közlekedni.  

Lapunk korábban arról is írt, hogy az Ukrzaliznyitcja egy cseh és egy lengyel magán vasúttársasággal is megállapodott direkt járatokról. Lvivből Varsóba, Sziléziába, illetve Prágába is indítanak rendszeresen közlekedő személyvonatokat. Pár hete pedig arról írtunk, hogy az osztrák Rail Cargo árufuvarozó vonatvállalat magyar leányvállalatán keresztül teherjáratok indulnak Kijev és Bécs között, szintén Budapest érintésével.  
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!